Háy János: A Gézagyerek

szatíra két részben
Augusztus 27., vasárnap 21.00

Kálvin-udvar

 

AZ ELŐADÁS, AZ ESŐ MIATT, SAJNOS ELMARADT, TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT.

Géza autista. Ahogy Háy János darabjának szereplői mondják, hibás. Otthon a kockás konyhaköveket nézi egész nap. Váratlanul felveszik a szobi kőfejtőbe, hogy a szalagra rakott kőáradatot figyelje, ha rendellenességet észlel, idegen anyag, netán ember kerülne rá, rögtön nyomja meg a piros gombot, hogy leálljon a gép. Végre büszkeség tölti el. Reggelente a távolsági busszal munkába jár a környék férfiaival együtt. A szalag melletti széke istenné teszi, hiszen az ő kezében van az irányító szerkezet. Műszak után kocsmába jár a többiekkel.

Mivel soha semmi rendellenesség nem történik, elkezdi feleslegesnek érezni magát, ott készül hagyni a munkáját. Az őt istápoló kőfejtők maguk között akarják tartani, kitalálják, hogy egy áldozatul esett kóbor kutya tetemét dobják a szalagra, mintha egyikük lenne az. ...Géza végre megnyomhatja a piros gombot. De vajon ez a hecc belefér az ő világképébe?

Háy János megható, felkavaró és legalább ennyire humoros darabja 2004-ben jelent meg könyv formájában. Számos nagy sikerű vidéki előadás után Budapesten a Pinceszínház mutatta be először.

Szereposztás:

Gézagyerek:  Takács Géza
Rózsika néni:  Börcsök Enikő
Banda Lajos:  Kaszás Gergő
Herda Pityu:  Tóth Zoltán
Krekács Béla:  Némedi Árpád
Laci bá:  Molnár Csaba
Szomszéd férfi:  Lázár Balázs
Szomszéd nő:  Tallián Mariann
Marika:  Varga Dóra
Vizike:  Juhász Réka
Karesz:  Jánosi Ferenc

Díszlettervező: Horgas Péter
Jelmeztervező: Pogács Zsuzsa
Zeneszerző: Barabás Béla
Súgó-ügyelő: Pogács Zsuzsa
Rendezőasszisztens: Zakar Ági

Rendező: Soós Péter

Vásárolja meg az előadásra jegyét a jegy.hu oldalán!

JEGYVÁSÁRLÁS

Close Menu