Várallyay Petra Trió

Augusztus 26., szombat 21.30

Jazz Színpad, Bakáts utca

 

Várallyay Petra a fiatal generáció legígéretesebb zenészeinek egyike. 2016-ban ő lett a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által alapított Orszáczky-díj kitüntetettje, 2017-ben Junior Artisjus-díjat kapott. A legnagyobb hazai jazz-művészek egyszerre tanárai a Zeneakadémián, alkotótársai a stúdióban és kamarapartnerei a koncerttermekben.

Berta Zalán basszusgitárossal és Szikora Balázs dobossal együtt alapított triójában hegedül, zongorázik és énekel; szerző és előadó egy személyben. A progresszív fúziós jazz formáció 2014 októberében a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválon debütált, 2015 januárjában meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase-re, majd májusban a marosvásárhelyi Stud Jazz nemzetközi jazzversenyen elnyerte “A legjobb zenész” díjat. A 2017-es Sziget Fesztivál Papageno Klasszik színpadán hatalmas közönségsikert aratva léptek fel.

A trió által létrehozott karakteres zenei világban a precízen megkomponált részek a szabad improvizációval váltakozva alkotnak harmonikus egységet. A három fiatal és tehetséges zenész elképesztő hangszeres tudása, lenyűgöző összjátéka és zeneszeretete a kortárs jazzre való rácsodálkozás élményével gazdagítja a közönség tagjait.

 

A zenekar tagjai:

Várallyay Petra  - zongora, hang, elektromos hegedű, zeneszerző-rendező

Berta Zalán - basszusgitár

Szikora Balázs - dob

Close Menu