Ealing Youth Orchestra (UK)

Augusztus 25., péntek 19.30

Nagyszínpad, Bakáts tér

 

Az 1959-ben alakult Ealing Ifjúsági Zenekar, Anglia egyik vezető ifjúsági zenekara. Repertoárjukban a 19. és 20. századi szimfonikus művek széles skálája szerepel. A zenekarnak jelenleg 85 tagja van, 13-19 év közötti fiatalok, Nyugat-London 30 iskolájának zenei tanulmányokat folytató legjobb diákjai közül válogatva. A zenekar először tesz látogatást Magyarországra, és mindössze három koncertet tartanak, melynek első állomása a Bakáts Feszt.

Az Ealing Ifjúsági Zenekar jelenlegi művészeti igazgatója, karmestere Leon Gee, aki az alapító zenei igazgatója volt a London Philharmonic Youth Orchestrának.

Leon Gee

Leon Gee karmester zenei tanulmányait mint hegedűs kezdte, majd a Birminghami Zenei Főiskolán szerzett karmester diplomát Jonathan Del Mar professzornál. További karmesteri tanulmányokat folytatott Csehországban, Dartingtonban Diego Massonnál és Peter Robinsonnál a British Youth Opera Társulatnál. Mint fiatal segédkarmester dolgozott a Londoni Philharmonic Orchestra-nál, Franz Welser-Möst mentorsága alatt. Vendég karmesterként vezényelte a London Philharmonic Orchestrát, az English Chamber Orchestrát, a Birmingham Royal Ballet zenekarát és  és a  Shanghai Symphony Orchestrát. A jelentősebb híres zenekarok vezénylése mellett Leon számos amatőr és ifjúsági zenekart is vezényelt. Munkásságában kiemelkedő, hogy ő volt az alapító zenei igazgatója a London Philharmonic Youth Orchestra-nak. Leon jelenleg zenei igazgatója a Windsor & Maidenhead Symphony Orchestra- nak, karmestere az  Ealing Youth Orchestra - nak a National Scouts & Guides Symphony Orchestra - nak és a  London College of Music LCM Sinfonia- nak.

Program:

A. Copland: Rodeo, 4 táncrészlet

P.I. Csajkovszkij: IV. szimfónia

J. Brahms: II. Magyar tánc

Vásárolja meg a koncertre jegyét most a jegy.hu oldalán!

JEGYVÁSÁRLÁS

Close Menu