Kálnay Zsófia

Kálnay Zsófia, Budapesten született, koloratúr mezzoszoprán. Énekesi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán kezdte 2010-ben Altorjay Tamás, Temesi Mária, Csengery Adrienne és Operfrank Péter tanítványaként. 2011 óta állandó szólistája a Szegedi Nemzeti Színháznak, ahol első címszerepét énekelhette Rossini Hamupipőkéjében.

2014-ben Az évad ifjú művésze kitüntetésben részesült. 2013-ban a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen első helyezést és öt rangos különdíjat nyert. Ezeknek köszönhetően dolgozhatott a Művészetek Palotájában Kocsis Zoltánnal Richard Strauss: A hallgatag asszony című operájában. Itt énekelte Ligeti György Requiemjét (2014), Hamupipőkét (2016) és Mária Lujzát a Háry Jánosban (2017).

2014-óta a Budapesti Wagner napok Ringjének állandó fellépője Flosshilde és Rossweisse szerepében. 2014-től a Magyar Állami Operaház szólistája, ahol A sevillai borbély Rosinájaként debütált, ezt követte Dorabella (Mozart: Cosi fan tutte), Djamileh (Bizet: Djamileh), Cherubino (Mozart: Figaro házassága), Anita (West Side Story), Rossweisse (Wagner: A Walkür), Bersi (U. Giordano: Andrea Chenier), Lola (Mascagni: Parasztbecsület). 2017-ben a La femme magazin 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogramban Müller Csilla coach mentoráltja lett. Visszatérő vendég a Szombathelyi és a Győri Szimfonikus Zenekar opera produkcióiban.

Mozart: Figaro házassága – keresztmetszet
Augusztus 27., vasárnap 19.30

Nagyszínpad, Bakáts tér

 

Vezényel: Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője és karmestere

Szólisták:

Rost Andrea és Kálnay Zsófia operaénekesek

A Figaro házassága egyrészt remek kor- és jellemrajz, de bravúros cselvígjáték is. Kiáltvány a francia forradalom előtt, miközben a szerelem forradalmát hirdeti. Az eredeti darab franciaországi bemutatóján nagy botrányt kavart, manapság viszont az egyik legismertebb és legkedveltebb operaművek közé soroljuk. A ferencvárosi székhelyű Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az Önkormányzat által is támogatott zenekar az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott.

Mozart: C-dúr “Jupiter” szimfónia

Közreműködik:

Concerto Budapest Nem lehet tudni, ki illesztette a szimfóniához a "Jupiter" jelzőt, de az kétségtelenül találó. Fenség, erő, nyugalom, harmónia árad Mozart remekművéből. „Olyan, mint a kölni dóm" - mondja Glazunov.

Vásárolja meg jegyét most a jegy.hu oldalán!

JEGYVÁSÁRLÁS

Close Menu