Concerto Budapest

Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott.

A Concerto Budapest visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Gennagyij Rozsgyesztvenszkij, Boris Berezovsky, Heinz Holliger, Isabelle Faust, James Galway, Jevgenyij Koroljov. A klasszikus művekből álló repertoárt kortárs zeneművek, gyermek- és ifjúsági programok teszik még színesebbé.

Művészeti vezetője 2007 óta a Liszt- és Bartók-Pásztory díjjal kitüntetett Keller András, hegedűművész, pedagógus, a világhírű Keller Quartet alapítója.

Keller András:
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanárai Kovács Dénes, Rados Ferenc és Kurtág György voltak, Salzburgban Végh Sándor növendékeként folytatta tanulmányait. 1983-ban lett az Országos Filharmónia szólistája, illetve az Állami Hangversenyzenekar és a Budapest Fesztiválzenekar koncertmestere. 1987-ben megalapította a Keller Quartettet, amellyel 1990-ben megnyerték a világ két legjelentősebb vonósnégyes versenyét: az Evianit, a Reggio Emiliai Borcianit. Szóló- és kamarazene felvételeivel elnyerte a legrangosabb díjakat, például 1996 és 2006 között hat alkalommal a Deutsche Schallplattenpreis-t, valamint a MIDEM Classical Award-ot, Victoire Prix-t, Record Academy Award-ot, Grand prix du Disque-t, Caecilia Prix-t.

Nemzetközi elismerései mellett 1995-ben Liszt-díjjal, 2012-ben Érdemes Művész és Bartók-Pásztory díjakkal tüntették ki. Világszerte tart mesterkurzusokat és szinte az összes vezető hangversenyteremben megfordult koncertkörútjai során.

2007 óta a Concerto Budapest vezető karmestere és zeneigazgatója. 2016 óta a prominens londoni Guildhall School of Music and Drama hegedűprofesszora.

Mozart: Figaro házassága – keresztmetszet
Augusztus 27., vasárnap 19.30

Nagyszínpad, Bakáts tér

 

Vezényel: Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője és karmestere

Szólisták:

Rost Andrea és Kálnay Zsófia operaénekesek

A Figaro házassága egyrészt remek kor- és jellemrajz, de bravúros cselvígjáték is. Kiáltvány a francia forradalom előtt, miközben a szerelem forradalmát hirdeti. Az eredeti darab franciaországi bemutatóján nagy botrányt kavart, manapság viszont az egyik legismertebb és legkedveltebb operaművek közé soroljuk. A ferencvárosi székhelyű Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az Önkormányzat által is támogatott zenekar az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott.

Mozart: C-dúr “Jupiter” szimfónia

Közreműködik:

Concerto Budapest Nem lehet tudni, ki illesztette a szimfóniához a "Jupiter" jelzőt, de az kétségtelenül találó. Fenség, erő, nyugalom, harmónia árad Mozart remekművéből. „Olyan, mint a kölni dóm" - mondja Glazunov.

Vásárolja meg jegyét most a jegy.hu oldalán!

JEGYVÁSÁRLÁS

Close Menu