Muzsikás

koncert
augusztus 30., péntek 20.00
Nagyszínpad, Bakáts tér

Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Elsőként sikerült elfogadtatniuka világgal a magyar népzenét mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannaka legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, lemezeik világszerte kaphatók az angol–amerikai Rykodisc cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok és zenei szaklapok.

Neves komolyzenei szólistákkal, kamaraegyüttesekkel, kórusokkal és szimfonikus zenekarokkal lépnek fel itthon és külföldön. 2016 novemberében Sanghajban, az Oriental Art Center nagytermében hangversenyeztek a Nemzeti Filharmonikusokkal, idehaza a Muzsikusok, Muzsikások koncertsorozatban a Concerto Budapest zenakarral léptek fel. A Muzsikás koncertjeinek gyakori vendége Petrás Mária Prima Primissima díjas, moldvai születésű keramikus-iparművész és énekes, valamint a Fölszállott a Páva televíziós népdalvetélkedő győztese, Kacsó Hanga. 2017-ben Allegro Barbaro című koncertsorozatuk során hazai hangversenytermekben Bartók zongoramuzsikája és a népzene szólalt meg Fülei Balázs zongoraművész vendégszereplésével.

A nagy hangversenyek mellett a Muzsikás rendkívül fontosnak tartja a legkisebbeknek tartott rendszeres gyerektáncházat és az összevont rendhagyó iskolai ének-zene órákat. Díjak: Magyar Művészetért Díj, Liszt Ferenc-díj, Magyar Örökség Díj, Kossuth-díj és Prima Primissima díj.Az együttest 2008-ban – az európai zenekarok közül elsőként – a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

Facebook esemény:
www.facebook.com/events/1275414405964415

Close Menu