Marco Markovic Brass Band

koncert
augusztus 31., szombat 20.00
Nagyszínpad, Bakáts tér

Marko Marković a zene iránti szenvedélyét az apjától örökölte, a legendás trombitáskirálytól, BobanMarkovićtól, aki már több mint 30 éve szórakoztatja a nagyérdemű publikumot az egész világon. A családi tradíciót követve 5 éves kora előtt ismerkedett meg a hangszerrel, és azóta sem tud szabadulni a trombitától. Nem volt olyan nap, hogy ne szólaltatta volna meg a szeretett hangszert.

Marko és Boban évekig egy zenekarban játszottak. Ebből az időszakból vált pár közös alkotásuk világhíressé olyan neves művészekkel való együttműködések során, mint Emir Kusturica, Goran Bregović, DJ Shantel, Ivo Papazov, Esma Redžepova stb. Marko 2006-ban alapított először önálló zenekart, hogy kivételesenergiaszintjét és őstehetségét teljes mértékben arra tudja fordítani, hogy megmutathassa a világnaka cigányzene legszebb pillanatait, és hogy a balkáni muzsika még mindig él!

A Balkánon egyébként a mai napig nincs lakodalom vagy ünneplés fúvószene nélkül. Ez a fajta tradíció ezeknek a fiataloknak több, mint zenélés, ez az ő önkifejezési formájuk, tisztelet az ősöknek, és bevonása az utókornak… Így válnak őrzőivé az egyik legmagasztosabb dolognak, ápolják és terjesztik a saját kultúrájukat. Marko hihetetlen sodró erejű színpadi jelenléte és magkapó energiája zenekara védjegyévé vált.Ez a meghatározó vitalitás a balkáni melankolikus lelkületből fakad. És ez a fajta életigenlés a közönségre is minden esetben áthat.

Facebook esemény:
www.facebook.com/events/280029972851488

Close Menu