GUIDE@HAND Budapest

Okostelefonos támogatás

A Bakáts Feszt programjai elérhetők a GUIDE@HAND Budapest alkalmazásban is.
Az alkalmazás letölthető az App Store illetve a Google Play áruházból.

GUIDE@HAND Budapest

GUIDE@HAND Budapest

Budapest a mi városunk. Itt élünk, ismerjük, utcáit járjuk nap mint nap. 

Amikor egy külföldi először Pestre érkezik, többnyire meglepetés éri. Az utazó egy nagy, nyüzsgő és színes világvárosban találja magát, tele építészeti, történelmi és kulturális érdekességekkel: lenyűgözően gazdag, eklektikus építészet, széles sugár- és körutak, jelképpé vált hidak, szellős terek, zegzugos kis utcák, egy Dunára néző mesevár, egzotikus fürdők, meghitt kávéházak és elfeledett, érdekes, olykor megejtő történetek. Ez is Budapest, mely nem véletlenül kapta a Kelet-Európa Párizsa nevet. A Belváros nagy része, a dunai panoráma és szinte az egész várnegyed Világörökség.

Igaz ugyan, hogy nem olyan tökéletes, mint a nyugat-európai városok, többnyire a dolgok nem működnek egy svájci óra pontosságával, s lehet, hogy nem ragyog ott minden eladó arcán a kötelező mosoly, mégis van itt valami, ami nekünk talán már fel sem tűnik, másokat viszont oly gyakran rabul ejt.

Több mint ezer éve kultúrák és civilizációk találkozási pontján élünk, s e kultúrák különféle rétegei és egyedi ízei egymásra rakódva, összeolvadva itt élnek velünk: a Nyugat kifinomult modernitása, a Kelet nyers romantikája, a pezsgő mediterrán életszeretet, a bizánci és török birodalmak egzotikus luxusa, de még az Észak ködös melankóliája is. S ez a különös egyveleg valahogy nagyon valódivá, érdekessé és élettel telivé varázsolja ezt a világot… Ha észrevesszük.
Ez a város rólunk szól: hogy kik vagyunk, és miért lettünk ilyenek. Érdemes hát egy rövid időre más szemmel nézni saját városunkra.

Utazzon el Budapesten! Higgye el, akad felfedeznivaló bőven!

Close Menu